Slovenčina (Slovenská republika)Čeština (Česká republika)Deutsch (DE-CH-AT)English (United Kingdom)Russian (CIS)French (Fr)EspañolPolish (Poland)Italian - Italy
UNIKATNÁ METODA NA LIEČBU CHOROBY ***UNIQUE METHOD TO TREAT DISEASES *** UNIKATNI METODA K LECBE NEMOCI *** Уникальный метод для лечения заболеваний *** Einzigartige Methode zur Behandlung von Krankheiten *** Egyedülálló módszer a betegségek kezelésében *** Metodo unico per curare le malattie *** Método único para el tratamiento de enfermedades *** Unikalne metody w leczeniu chorób *** méthode unique pour traiter les maladies
RECEPT Tlačiť

Jeden čínsky odborník na zdravú výživu povedal : " Jedzte všetko zelené, čo dáva

príroda, okrem jedovatých rastlín".

Ako príklad uviedol, že kozy zožerú všetko zelené, čo jej stojí v ceste.

V Ázii, teda aj vo Vietname sa na jedálničku  bežne objavujú listy od kalerábu,

listy z reďkoviek sa  tiež nevyhadzujú, a tiež sa  konzumuje láskavec zelený

pre jeho výživovú hodnotu, znižuje krvný tlak, proti bolesti hlavy a je vhodný

pre pacientov so zlatou žilou, pretože nezahusťuje stolicu. 2 kusy malých

uhoriek  alebo trošku zeleninovej prílohy na tanieri, to  len vyzerá krajšie

naservírovaný tanier a nie dostatočné množstvo zeleniny pre telo.

Pre telo  treba jesť  minimálne v pomere ryža alebo zemiaky...

mäso, zelenina  1/0,5/1, to znamená, napríklad 300 gramov zemiakov,

150 gramov mäsa, a 300 gramov zeleniny.  Prečo Ázijčania dokážu zjesť

viac zeleniny, (štyria členovia rodiny na večeru  zjedia celú veľkú čínsku

kapustu alebo inú zeleninu také isté množstvo.) Záleží to od spôsobu prípravy.

Ázijčania nesedia za stolom  na obed alebo večeru, ak na stole

nie je zelenina.

Príklady receptov:

1.  Restované mäso s reďkovkami a spolu s  listami :

príprava:

150 g mäsa okrájame na tenké rezance, kolmo na jeho vlákna

-  mladé reďkovky aj s listami alebo mladé kalerábové listy, láskavec zelený.

Dôkladne umyjeme asi v množstve dvoch polievkových tanierov v surovom

stave a nakrájame kolmo na listy na 2mm rezance.

-  cibuľa 1 kus nakrájať najemno

-  paradajky 1 kus , okrájať na malé kúsky

-  jednu lyžicu oleja

-  vegetu  malú lyžičku

-  magi  malú lyžičku

-  soľ podľa potreby

 

Cibuľu dajte na olej, prudko opražíme mäso, postupne pridávame všetky

ingrediencie, pomiešať, podlejeme 1 dcl vody alebo vývarom a premiešame.

Po troch min. pridáme nakrájanú zeleninu  a  za stáleho miešania s dvoma

varechami. Po dvoch minútach odstavíme, jedlo je hotové. podávame s ryžou.

Tento recept môžete obmieňať tým, že meníte rôzne druhy zeleniny.

Zelené listy varíme o 3 minúty dlhšie.

2. Zeleninová príloha :

Tento recept je jednoduchý, rýchly a zdravý. Hodí sa ku každému jedlu.

Používame každú zeleninu napr. brokolicu, kapustu cuketu, čínsku kapustu

špargle , karfiol, láskavec zelený atď. Príprava: do hrnca dáme asi jeden liter

vody, po zovretí pridáme umytú  a nakrájanú zeleninu  na väčšie kúsky

a za stáleho miešania povaríme 2 minuty. Vyberieme z vody a podávame

k hlavnému jedlu.

 

Láskavec zelený- zelenina, ktorá na Slovensku sa považuje za burinu:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AKO OBJEDNAŤ

PRIHLASIŤ



INFORMÁCIA